XACRES I EL SEU SIGNIFICAT

Que és xacra?


El xacra és una central energètica del cos humà que, com un disc rotatori, s'obri i es tanca. Rep i envia energia vital i informació per mig de neurotransmissors que es connecten amb els nervis, hormones i emocions. 

Quan està obert recull dades de l'entorn, el que fa que es pugui comunicar-se millor amb l'entorn que es rodeja.

Cada xacra correspon a òrgans del cos i té patrons emocionals i psicològics particulars. 

Existeixen 7 xacres principals:




Mulhadara

1. Xacra d'arrel: localitzat a la base de la columna als homes i entre els ovaris a les dones. S'anomena el "xacra de la supervivència", té que veure amb els mecanismes que mantenen viu al cos físic: aliment, diner... Guarda informació social i familiar de cada persona. Si està bloquejat es tenen incapacitats per mantenir un treball permanentment falta de compromís, por i conflictes amb els pares.



Svadhishthana

2. Xacra del centre del pubis: s'ubica dal del pubis, la seva funció es preveure les emocions de les altres persones, té a veure amb els aspectes físics quotidians, la relació interpersonal i la energia sexual. Els conflictes derivats de bloquejos en aquest xacra són: problemes amb el diner, conflictes sexuals i de control sobre altres persones, alteracions emocionals, por a ser abandonat...




Manipura

3. Txacra del plexe solar: Es localitza a l'abdomen per damunt del melic. La seva funció és ser el punt de distribució al cos de les energies psíquiques. És el centre de poder, del control de la voluntat, autoritat i l'autoestima. El bloqueig d'aquest xacra porta conflictes mentals i emocionals com la por, intimidació, falta d'autoconfiança, incapacitat de creure amb els altres, prendre decisions i assumir responsabilitats. 


Anahata

4. Xacra del cor: ubicat al centre del pit. És el xacra de l'amor, de l'afinitat, la compassió i el suport. A més, connecta els tres xacres inferiors amb els tres superiors. Un bloqueig d'aquest xacra porta penes, ressentiment, por, amargures, disminució de l'amor a la vida, incapacitat de donar amor. 



Vishuddha
5. Xacra del coll: situat a la base de la laringe. Té com a funció la comunicació, la inspiració, l'expressió personal; és el centre a través del qual percebem la nostra "veu interior", el centre del poder de la paraula parlada. Un bloqueig porta conflictes emocionals com errors a la expressió personal, alteracions a la realització dels nostres somnis i incapacitat d'utilitzar el nostre poder per crear al mon físic. 



Ajna

6. Xacra del tercer ull: es localitza a l'entrecella, i la seva funció és la clarividència i la intuïció. Un bloqueig porta problemes emocionals i mentals com por a autoavaluar-se, mal ús de capacitats mentals i intel·lectuals. 



   
Sahsrara


7. Xacra coronal: es troba entre la coroneta del crani. La seva funció és completar a la persona, dirigir adequadament el sistema nerviós central i estimular l'intel·lecte.




Com obrir i tancar els xacres?

Hi ha varies maneres d'obrir i tancar els xacres, segons l'estat energètic de cada un, diagnosticat prèviament pel metge bioenergètic,  es segueix el tractament per aconseguir l'equilibri energètic que permeti millorar la salud, i perquè això s'ha de posar en funcionament òptim el flux d'energia que per aquests circula, entre les quals trobem la cromoteràpia, aromateràpia, tècniques de desbloqueig de xacres, meditació, musicoteràpia i gemmoteràpia amb el fi d'obrir-los al màxim perquè ens mantinguem sans. 


Meditació guiada per a principiants per alinear els xacres: 



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ÀGATA

AMATISTA